014 / 58 82 21

Producten > Fleet > Studer omvormers

Studer omvormers

Studer Innotec is marktleider op het gebied van omvormers in Zwitserland en Europa en een belangrijke speler in de rest van de wereld.Dankzij een uitgebreid productaanbod is Studer Innotec de enige fabrikant van omvormers die niet alleen actief is op het gebied van zonnecellen, maar ook op het gebied van maritieme, mobiele,back-up en telecomtoepassingen.

Vanwege het high-tech ontwerp van de producten, de keuze van prestaties en de betrouwbaarheid selecteert Studer Innotec onderdelen met de grootste zorg. Studer maakt gebruik van de modernste technologieën zoals digitale signaalprocessoren (DSP's) die betere prestaties en een hoger rendement voor omvormers bieden.
Studer Innotec biedt oplossingen van 200 W tot 63 kW met een productaanbod dat ongeëvenaard is op de markt.

 

 

  • Hoog continu vermogen i.p.v. piekvermogen.
  • SmartBoost-Systeem: de Xtender levert extra vermogen indien nodig vanuit het accu-pakket.
  • Automatische en programmeerbare overschakeling.
  • Hoogwaardige omvormer met volledige sinusspanning en geschikt voor gevoelige apparatuur.
  • Automatische 6-traps programmeerbare acculading, instelbaar voor elk accu-type en geschikt voor onbeperkt gebruik.
  • Automatische en programmeerbare overschakeling.
  • Beveiligd tegen overbelasting, temperatuur en kortsluiting (interne zekering)
  • Voorzien van twee potentiaalvrij schakelkontakten tot 16A; programmeerbaar voor bv uitschakelen van niet-belangrijke verbruikers, meldingen per telefoon of het automatisch starten van een generatorset bij             bereiken van een bepaald accu-niveau.
  • Zeer stil, standaard voorzien van thermostatische ventilatie (vanaf 45 °C)
  • Door de instelbare 230V stroomopnamebegrenzing ook geschikt voor "zwakke" 230V voedingen (bv licht gezekerde walaansluitingen)

 

 

De Battery Isolator is een elektronische laadstroomverdeler die op zeer betrouwbare wijze dient voor het gelijktijdig en verliesarm laden van meerdere accugroepen van dezelfde nominale spanning. De Battery Isolator beïnvloed de gunstige laadkarakteristiek van de aangesloten lader en/of dynamo niet, zodat de accu’s direct met de juiste “boostspanning” worden opgeladen.Er hoeft daarom geen spanningscompensatie worden uitgevoerd, zoals bij conventionele scheidingsdiodes. Door toepassing van de Battery Isolator wordt voorkomen dat de accugroepen elkaar kunnen ontladen. De Battery Isolator is uitsluitend geschikt voor installatie tussen de positieve uitgang van de acculader en/of dynamo en de positieve aansluitingen van de beide accugroepen. Hierbij dienen de negatieve uitgang van de acculader/dynamo en de negatieve aansluitingen van de accugroepen direct met elkaar te worden doorverbonden. Kostbare accuschakelaars en losse onderhoudsladers op iedere accuset zijn hierdoor overbodig geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat U uw accu’s probleemloos en langdurig wilt gebruiken en U wilt weten waar U aan toe bent, is accubewaking met een micro-processor gestuurd accu-monitorsysteem zoals de SBM-01 een “must” : nauwkeurige informatie over het energieniveau wordt gemeten en bewaakt en noodzakelijke maatregelen kunnen genomen worden.
De SBM-01 geeft u tevens informatie hoelang de accu de huidige belasting nog aan kan (time-to go), met andere woorden hoeveel tijd rest mij nog voordat de accu opnieuw geladen moet worden.